Valikko

Svane®-tuotteiden edut

Svane®lla on yli 80:n vuoden kokemus sänkyjen valmistuksesta ja käytämme kaiken osaamisemme valmistaaksemme erinomaisia sänkyjä.  Svane® -sängyt ovat ainoat, joissa on ainutlaatuinen IntelliGel® -materiaali, joka antaa täydellisen ergonomian.

 

Svane®-tuotteiden edut

Svane®lla on yli 80:n vuoden kokemus sänkyjen valmistuksesta ja käytämme kaiken osaamisemme valmistaaksemme erinomaisia sänkyjä.  Svane® -sängyt ovat ainoat, joissa on ainutlaatuinen IntelliGel® -materiaali, joka antaa täydellisen ergonomian.

 

Katso RAAKA KANANMUNA-testi ennen kuin valitset sängyn!

Toivomme, että jokainen voi nukkua yönsä kuin tukki. Siksi meidän piti murskata muutama kananmuna, näyttääksemme nukkumismukavuuden parhaimmiston. Katso uusin testimme ja selvitä miksi Svane-sänky, jossa on IntelliGel, on paras valinta hyvälle yöunelle.

Play
Svane rå egg-test

IntelliGel® – älykästä nukkumismukavuuttaIntelliGel-materiaalilla varustetuissa Svane-patjoissa on edistynein nukkumismukavuustekniikka. IntelliGel-patjan erottaa perinteisestä patjasta ainutlaatuinen kuormituksen jako, joka syntyy, kun ihminen käy makuulle. Kuormitus jakautuu oikein nukkujan pituudesta ja painosta riippumatta.

Kuormituksen jakautuminen

IntelliGel ei painu kasaan kuormituksen alla. IntelliGel-patjan tarjoama kuormituksen tasaus saa aikaan sen, ettei vartaloon kohdistuu kovaa kuormitusta, mikä on hyväksi verenkierrolle ja takaa rauhallisemman unen ja paremman levon.

Vartalon tuki

IntelliGel on erittäin herkkä paineelle ja sallii arimpien vartalon osien, kuten hartioiden ja lantion, painua syvemmälle patjaan. Samalla se tarjoaa vankan tuen muulle vartalolle ja pitää jalat ja vyötärön ylhäällä. Tuloksena on suora selkäranka, mikä takaa paremman nukkumismukavuuden ja vähentää selkävaivojen riskiä.

Ilmanvaihto

IntelliGel-materiaalin ominaisuudet eivät vaikuta patjan lämpötilaan tai kosteuteen. IntelliGel-patjassa on suuret, koko patjan läpi kulkevat kanavat, joten patja ei koskaan tunnu nihkeältä. Se on tärkeää luonnollisen ruumiinlämpötilan ylläpitämisen kannalta, sillä lämpötila laskee luonnostaan yön aikana. Hyvä ilmanvaihto ja lämpötilaneutraalius saavat lisäksi aikaan sen, että pölypunkit eivät viihdy IntelliGel-patjassa kovin hyvin. Saat paremmat unet, samalla kun parempi ilmanvaihto pitää patjan hygieenisenä

Tiesitkö, että:

Svane toi DuoSystemin markkinoille vuonna 1993?

Svane®-joustinpatjat

DuoSystem®

DuoSystem on joustinpatja, jossa on kaksi kiinteysastetta. Vartalossa ajan mittaan tapahtuvat muutokset saavat aikaan sen, ettet välttämättä nuku samalla tavalla samalla patjalla koko elämääsi. Jonakin ajanjaksona kiinteä patja voi tuntua hyvältä, kun taas toisena pehmeämpi olisi mukavampi. DuoSystem sisältää molemmat. Se on ollut Svane-patjoissa vuodesta 1993.

Play
Svane DuoSystem film

Kaksi kiinteysastetta samassa patjassa

DuoSystem-järjestelmässä patjan toinen puoli on puolikiinteä ja toinen kiinteä. Kun haluat vaihtaa kiinteysastetta, käännä patja ympäri. Kiinteysasteen ero on patjan täytteessä, ei jousituksessa.

Turvallista ostamista

Kaksi kiinteysastetta samassa patjassa vähentävät virheostoksen riskiä ja tuovat lisäturvaa. Valitse kiinteysaste rauhassa kotonasi. DuoSystem on kätevä myös, kun vartalo muuttuu  joksikin aikaa esimerkiksi raskauden vuoksi. Kun vatsa kasvaa, selän kuormituskin kasvaa. Silloin on hyvä voida kääntää patja toisin päin ja käyttää toista kiinteysastetta.

Kääntäminen ei vaikuta patjan käyttöikään

Joku saattaa väittää, että DuoSystem estää mahdollisuuden kääntää patjaa jousien tasaisesta kuormituksesta huolehtimiseksi. Se ei pidä paikkaansa. Totuus on, että kääntäminen ei vaikuta täytteen tai jousituksen jäykkyyteen eikä patjan käyttöikään. Me tiedämme sen, sillä olemme valmistaneet patjoja jo 75 vuotta!

Tiesitkö, että:

kääntäminen ei vaikuta patjan käyttöikään?

SmartZoneTM: Tukea ja mukavuutta hartioille ja niskalle

SmartZone S on uusin ja fiksuin jousijärjestelmämme. Tämä järjestelmä on kehitetty antamaan optimaalinen mukavuus niille kehon osille, joihin kohdistuu suurin kuormitus arkipäivisin; nimittäin niska ja hartiat. Päivittäiset raskaat haasteet, niska- ja hartiakivut, ovat yleisin syy huonolle unenlaadulle.

SmartZone S:ssä on pienempi jousi isomman sisällä ja nämä jouset on sijoitettu strategisiin vyöhykkeisiin patjassa. SmartZone S-jousten ainutlaatuinen rakenne antaa ihanteellisen tuen lantiolle ja vyötärölle. Sängyssä, jossa on SmartZone S, hartiat ja niska uppoavat syvemmälle patjaan ja saavat täydellisen helpotuksen koko yön. Sisin on tärkein. 

PluraSone®

Kun ihminen nukkuu kyljellään, selkärangan linjan niskasta kantapäiden väliin tulisi olla mahdollisimman suora. Se on mahdollista vain silloin, kun patja joustaa enemmän hartioiden kuin lantion kohdalta. Siksi Ekornesin asiantuntijat ovat kehittäneet PluraSone-järjestelmän. Sisin ratkaisee.

1 Parempaa ergonomiaa ja erityispehmeä jousitus hartiavyöhykkeellä.

2 Kiinteämmät jouset tukevat vyötäröä ja reisiä oikein.

3 Lantiovyöhykkeen pehmeämpi jousitus pitää selkärangan suorassa.

PluraSone® pitää selkärangan suorassa

PluraSone koostuu erittäin laadukkaista vyöhykkeisiin jaetuista pussijousista. Hartioiden alueella on erikoispehmeä jousitus, jotta olkapäät pääsevät painumaan syvemmälle patjaan. Lantion alueen jousitus on hieman kiinteämpi, ja se mukautuu lantion muotoon. Vyötärön ja reisien kohdalla jouset ovat kiinteät, sillä niiden tehtävänä on ennen kaikkea antaa tukea.

PluraSone® on vain Svane®-patjoissa

PluraSone-järjestelmässä patjan kiinteysastetta säädellään Svanen ainutlaatuisella jousituksella. Jouset toimivat yhdessä saumattomasti ja tasoittavat patjan eri vyöhykkeiden eroja, kun nukkuja liikkuu unissaan. Kun patja poistaa kuormitusta oikealla tavalla, niska ja pää tarvitsevat vain vähän tukea. Siksi liian korkea tyyny heikentää asentoa.

Tiesitkö, että:

PluraSone käyttäytyy samoin nukkujan vartalon muodosta ja painosta riippumatta? Hyvä asento on kaikille sama.

FlexSystem

Joustinpatjojen valikoimaan kuuluvissa jenkkipatjoissa on ainutlaatuinen FlexSystem-järjestelmä, joka helpottaa oman suosikin löytämistä. Samaan patjaan saa kaksi jousitusjärjestelmää ja useita kiinteysasteita. Kokeile patjoja myymälässä – ja vie valintasi kotiin!

Play
Svane FlexSystem film

Rakenna oma patjasi

FlexSystem tarjoaa helposti ja kätevästi kaikki kiinteysasteet, jotta voit kaikessa rauhassa valita itsellesi täydellisesti sopivan jousitusjärjestelmän ja kiinteysasteen. Pienempi määrä tekstiilikerroksia saa aikaan sen, että patjan jousitus toimii tehokkaammin ja patja on mukavampi. Pienempi määrä tekstiilikerroksia kerää myös vähemmän pölyä.
Käännettäviin DuoSystem-patjoihin voi valita kaksi kiinteysastetta. Jos kaipaat lisää valinnanvaraa, erittäin kiinteä aluspatjamme tarjoaa lisäkiinteyttä.

Piirrokset osoittavat, millaiset kiinteysasteet saat itse yhdistelemällä.

Tiesitkö, että:

uuteen patjaan tottuminen voi viedä muutaman viikon?

Miksi Cirrus®-kuitua käytetään?

Cirrus kuitu on uudenlainen täytemateriaali, jota käytetään Svane Temptation -petauspatjassa. Se auttaa nukahtamaan nopeammin ja edesauttaa kehon lämpötilansäätöä. Cirrus kuitu estää kosteutta tiivistymästä nesteeksi ja takaa hyvän ilmanvaihdon. Tämän ansiosta sänky pysyy puhtaana ja kuivana. Tällöin pölypunkit, sienet ja bakteerit eivät viihdy sängyssä.

Tiesitkö, että:

vietät seuraavista viidestätoista vuodesta lähes viisi patjalla?

Nyt meillä on geeliä petauspatjassa - LatexGel

Uudessa Svane Temptation -petauspatjassa on LatexGel-ydin, jonka ansiosta sänky on pehmeä ja miellyttävä. Yhdessä Cirrus kuitu -materiaalin kanssa LatexGel lyhentää huomattavasti jäähdytysaikaa, joten voit nukkua entistäkin paremmin. Nukahtamisvaiheessa kehon lämpötila laskee luonnollisesti. Cirrus kuitu ja LatexGel nopeuttavat tätä vaihetta, minkä ansiosta nukahtaminen tapahtuu nopeammin. Kehon ylimääräinen lämpö varastoidaan patjassa oleviin pieniin geelirakeisiin. Kun nouset sängystä aamulla, lämpö pysyy varastoituna patjan sisään. Kosteus ja lämpö “puristetaan” ulos sängystä, jolloin sänky on nopeasti taas kuiva, jäähtynyt ja raikas.

Svane® Elastec®

Tuotekehitysasiantuntijamme kehittävät patjojamme jatkuvasti. Heidän tavoitteenaan on luoda täydellinen patja. Elastec on ensiluokkainen synteettinen materiaali, jota Ekornes valmistaa itse Fetsundin-tehtaassaan. Sitä käytetään kaikissa Svane-petauspatjoissa, ja sen ainutlaatuinen joustavuus saa sen mukautumaan käyttäjän vartalon mukaan. Se takaa hyvän nukkumismukavuuden. Lisäksi se on erittäin hengittävää ja johtaa kosteuden pois iholta. Petauspatja tehostaa patjan hygieniaa ja pidentää patjan käyttöikää.

Svane® Elastec®

Tuotekehitysasiantuntijamme kehittävät patjojamme jatkuvasti. Heidän tavoitteenaan on luoda täydellinen patja. Elastec on ensiluokkainen synteettinen materiaali, jota Ekornes valmistaa itse Fetsundin-tehtaassaan. Sitä käytetään kaikissa Svane-petauspatjoissa, ja sen ainutlaatuinen joustavuus saa sen mukautumaan käyttäjän vartalon mukaan. Se takaa hyvän nukkumismukavuuden. Lisäksi se on erittäin hengittävää ja johtaa kosteuden pois iholta. Petauspatja tehostaa patjan hygieniaa ja pidentää patjan käyttöikää.

Tiesitkö, että:

unen laatu ja syvän unen määrä ovat yhtä tärkeitä kuin nukuttujen tuntien määrä?

Svane®-uniympyrä

Me tiedämme, mihin patjaa ostettaessa tulee kiinnittää huomiota. Svane-uniympyrä on ainutlaatuisen nukkumismukavuuden tieteellinen perusta. Ihanteellinen uni riippuu kolmesta tekijästä:

  • Kun patjassa on hyvä ilmanvaihto, se pitää lämpötilan miellyttävänä ja poistaa kosteutta iholta.
  • Ainutlaatuinen kuormituksen poisto takaa rauhallisemman unen ja levänneemmän olon aamulla.
  • Ihanteellinen vartalon tuki liikuttaessa ja eri nukkumisasennoissa.

1Ilmanvaihto

Useimmat meistä ovat heränneet hiestä nihkeänä patjallaan. Se johtuu siitä, että patja ei johda kosteutta ja lämpöä pois iholta. Siksi patjan ilmanvaihtokyky on erittäin tärkeä ominaisuus hyvän unen kannalta. Patjan tulee johtaa kosteus pois iholta ja pitää ruumiinlämpö sopivana koko yön ajan.

2Kehon tuki

Vartalon pitää voida liikkua, eikä ihminen voi siksi maata täysin paikallaan koko yötä patjasta riippumatta. Ihmiset eivät yleensä hereillä ollessaankaan seiso pitkään samassa asennossa. Hyvä patja antaa vartalon liikkua vaivattomasti ja tukee vartaloa makuuasennosta riippumatta.

3Kuormituksen jakautuminen

Jos olet ollut telttailemassa ja nukkunut ohuella makuualustalla, muistat varmaan, miten jäykältä olo tuntui herättyäsi. Syynä on, että alttiimpiin vartalonosiin eli lantioon, hartioihin ja selkään kohdistuva kuormitus ei jakaudu tasaisesti yön aikana.

Pidä huolta selästäsi

”Kiropraktikkona minulla on 20 vuoden kokemus liikuntaelimistön rasitustiloista. Olen siis nähnyt, kuinka suuri vaikutus patjalla on ihmisen selän kunnolle ja yleiselle terveydelle. Siksi suostuin heti, kun minua pyydettiin osallistumaan uudenlaisen patjan kehitystyöhön. Tavoitteena oli suunnitella patja, joka täyttää minun vaatimukseni kiropraktikkona.”

Täydellinen tuki selälle

Svane Zefir ja Svane Zenit ovat lähimpänä sitä, mitä kiropraktikkona kutsuisin ihannepatjaksi. Tärkeä syy on IntelliGel-materiaalin käyttö, mikä tarjoaa tärkeitä ominaisuuksia. Ainutlaatuinen kennorakenne keventää lantioon ja olkapäihin kohdistuvaa kuormitusta. Kuormitus aiheuttaa helposti jännitystä, joka ilmenee aristuksena ja kipuna. Jos sängyssä joutuu viettämään pitkiä aikoja, kuormitus voi aiheuttaa jopa ihon haavautumista.

Haluan myös korostaa tuen merkitystä selkärangalle. IntelliGel-materiaalin ansiosta Svane Zefir ja Svane Zenit tarjoavat muita patjatyyppejä parempaa tukea selälle ja uskallan jopa väittää, että IntelliGel vähentää selkäongelmien riskiä. IntelliGel tukee koko kehoa ja joustaa hartioiden ja lantion kohdalta. Tämä vähentää jännitystilojen ja selkävaivojen riskiä. Lopuksi haluan vielä mainita patjan muotovakauden. Kennorakenteen ansiosta patjan muoto palaa ennalleen välittömästi, kun nukkuja liikkuu unissaan. Siksi se tarjoaa hyvän ja keskeytymättömän unen koko yöksi.

Hans-Jørgen Sørensen

Kiropraktikko